søndag 15. juni 2014

Källviken - Bergen

27 mai - 1 juni
Om bord: Erik, Ken, Ralf, Thor og Per


Sofie og Unni sørget for transporten ned fra Oslo til Källviken. De skal ha takk. Det var en spent gjeng som startet fra Fantasi Varvet på tirsdag ettermiddag. Det var meldt sterk vind over Skagerak men retningen var god fra Øst.
Etter obligatorisk pit-stop på Peterson heiste vi seil kl. 2130. Vi fikk med oss en flott solnedgang over Måseskär.



Vinden frisknet på og vi måtte ganske raskt stryke storseilet. Vindmåleren viste mellom 15 og 25 ms. Med full genoa ruslet vi typisk i 7-10 knop. Vi hadde stadig 11 tallet på loggen, toppnotering ble nådd to ganger med 12,4.


Thor betrakter bølgene som kommer inn bakfra





Det var krevende å sove om bord og flere opplevde å møte dørken fra sovende tilstand. Kombinasjonen av å holde seg fast og sove er en krevende øvelse som sjelden lykkes. Thor hadde
et klokkereint svev fra køya ned på dørken. Til alles forlystelse som satt i cocpit. Lebrett ble etablert og kombinert med etablering av køye i dørknivå var det til slutt mulig å sove.
Vinden døde ved Lista og vi kunne notere et utseilt snitt på 7,87 knop etter 22 timer. Superraskt! Dette gir et døgnmål på 189 nm og dette er nok maks av hva den gamle damen kan levere.
Etter mat stopp i Kirkehavn på Hidra «motret» vi gjennom natten og ankom Skudeneshavn kl. 0800 om morgen.
Her ble vi møtt av deilig sommervær og fullt shortsføre. Obligatorisk besøk hos Johannes m/vafler og kaffe.
Thor ble hentet av familien og vi fant roen på brygga med noen kalde øl etter deilig dusj. Vi heiste seil og satte kursen mot Rødvær – en flott øygruppe nord-vest for Haugesund. Her ble det topptur før vi tørnet inn.
Neste morgen heiste vi seil og sto inn Bømlo fjorden i fin fart. Lun ankringsplass nord i Stokksundet. Da solen tittet fram måtte både Ralf og Ken hive seg i sjøen – temperatur 8.4 % (eller 3 cm som Ralf uttrykte det).
Lørdagen var en kort etappe for motor opp til Bekkjarvika hvor vi koste oss med adekvat drikke i sola. Kvelden ble avsluttet med en fantastisk middag på Bekkjarvik Gjestgiveri. Mesterkokk Ørjan Johannessen var arkitekten.


Rødvær
I Bømlofjorden

God stemning ombord

Erik i fint driv 

Ralf i Stokksundet



Ralf og Ken nyter sommeren med " 3 cm" !!!

Søndag var det en slapp gjeng som avsluttet turen for motor opp til Ran Seilforening i Anglavika hvor Lykken skulle ligge å vente på feriestart.
En svært vellykket tur var til ende. Karakter: «The best games ever»

I Angelvika ventet  Irene med bil, og bagage, sykler og  diverse for resten av sommeren ble lastet om bord, og fornøyde men lett slitne seilere ble kjørt til Flesland.
Tilbakelagt distanse på denne etappen: 345 nautiske mil (nm)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar