mandag 11. august 2014

Harstad - Avslutning

3 - 7 august

Tid for avrunding 

Etter at Brit og Gaute var vel avgårde på bussen til Finnsnes kjørte vi en halvannen times tid ned til nordsida av Helløya. Ikke så langt unna "krykkjeberget"  Her fant vi en fin bukt for å nyte siste uthavn før vi dro ned til Harstad Marina for å legge opp båten for sesongen.

Vi startet på oppryddingen, pakking, sortering, lufting av sengetøy, vareopptelling og gjennomgang av alle skuffer og skap. Alt som ikke måtte gjøres inne i havna ble utført her for å ha stillheten og friheten og slippe å ligge så lenge i "bås" uten mulighet for morgenbad, samt mindre stress med Lussi

Været var fortsatt upåklagelig.

Siste morgenbad på Lykken før avgang Harstad


Full gjennomgang, vareopptelling og pakkingNye interessante steder dukker stadig opp for Lussi - her er det batterikassene som plutselig kom for "dagen "Mandag kveld - inn til Harstad

Middag på restaurant - vi kunne ikke handle inn mer mat nå - 

Det kjentes rart å skulle forlate båten, så tidlig på høsten - kanskje enda rarere å vinterkonservere båten allerede i begynnelsen av august. 
Men det faktum at vi hadde brukt smitt og smule av feriedager og høsten ofte kommer brått på gjorde at vi tok til fornuften og hadde ikke tanken om å reise opp for noen weekendturer nå i høst.
Men siden båten skal ligge på vannet kjentes tanken om en tidlig vårtur til f eks Lofoten besnærlig - påske nordpå likeså.

Harstad er også sentralt plassert i forhold til avstand til både Vesterålen, Senja, Lofoten og Hamarøy / Steigen.
Harstad Marina var et veldig ok sted. ryddig og ordentlig og flotte folk. De hadde også kompetanse på Volvo penta. Vi fikk satt bort jobben med service på påhengsmortor og vårservice på motoren. Utsalg av reservedeler hadde de, i tillegg var det flere andre gode butikker og båt-butikker i umiddelbar nærhet.

Vi vurderte sterk å få gjennomført å sende opp egen presenning og stativ. Men dette fortonte seg kronglete, dyrt og med den konsekvens at vi jo også måtte få den sendt ned igjen neste vår.

Vi fikk opplyst at det er meget stille og rolig i Harstad Marina, men snø kan det komme en god del av. Noen dekket båtene sine her andre ikke.
Vi gikk for tildekking, med nyinnkjøpte billigpresenninger, løsning med bom og et ekstra rør som vi fikk tak i.
Det ble mye krongling som tok sin tid.
Sykkeltur til Clas Olsson, mm samt iherdig innsamling av kanner pr sykkel.
Vi spiste ute - og fant at Harstad faktisk har en god del gode spisesteder å by på.

Det ble en del kronglete arbeid med å få tildekkingen bra til,  og vi kan vel i ettertid si at vi angrer en smule for at vi ikke hadde forberedt dette bedre. Hadde vi vært sikre på overvintring før vi dro hadde vi kanskje fått lurt ombord eget stativ om ikke annet. Vi var middelmådig fornøyd med resultatet og håper på en snøfattig vinter uten besøk av diverse navngitte "uvær".

De dagene som som skulle bli rolige og fungere oppsummerende med siste blogging mm, ble ikke noe av. Dårlig dekning her ogå (2 G) - og alt for mye arbeid.

Den positive delen var at vi tok oss tid til å spise godt på Umami - en av byen aller beste gourmet restauranter. Unge grûndere som virkelig har fått det til.
Her skeia vi ut noe skikkelig - etter først i all hast å ha sjekket inn på hotell med Lussi.Den som fikk mest utbytte av hotelloppholdet var denne ! Vi hadde knapt tid til å være der !7 retters på "UMAMI" - en stor opplevelse !Fiskerett - breifalbb mm......

Hvilerett  m blåbær 


Sigrid Rafaelsen med en av de mange overraskelsene

Vanvittig godt utvalgte viner
Tre kokker i sving med å varte oss opp ! Himmalaya for en luxus !

Kim Håvard Larsen 

Mellomrett Ostetallerken med varianter over chevre...
Prikken over ièn

Ren nyyyyytelse

Dette kan vi virkelig anbefale. Utrolig vel komponert og gjennomtenkt meny med utsøkte viner. Her legger de sjelen i det ! Og super personlig service.

Kanskje godt for lommeboka at vi ikke bor i Harstad ... her ville vi nok blitt stamgjester .....
men vi kommer nok igjen !

Og så var det dagen derpå....

En sommer er over ........

Takk til Sofie som hentet oss på Gardermoen !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar