tirsdag 5. august 2014

Senja del 2

31 juli - 3 august

Ombord: Brit & Gaute - Per & Irene - samt den hypersosiale skipskatten "Pølse"

Hamn i Senja
Pus sørger alltid for orkesterplass når ankerdrammen skal tas !

Fiskesuppe i cocpitteltet. Litt koselig det også. Nå er det blitt litt mer hustrige kvelder.

På veg oppover langs vestsida av Senja ble det forberedt fiskesuppe, kokt på krabbekraft  og med hele 4 forskjellige fiskeslag. Vi er sannelig privilegerte. Midt i spiskammerset - og etterpå ble det brie med nyrørt multe.....Dag 2 - klarvær og god temperatur. Brit og Gaute gikk på topptur og Irene og Per tok sykkelen fatt .

På veg mot toppen av "Sukkertoppen"  -  Bergsfjorden og Hamn i bakgrunnen - Lykken skimtes  inne i havna

Fra sykkelturen


Etter turdagen ble det en halvliter på brygga - før vi pakket sykler og kastet loss for uthavn i Begsfjorden.
Mange flotte perler i det som kalles Bergsøyan. 

Fra denne ankerplassen hadde vi  flott utgangspunt for flere flotte øyturer m jolle og til fots. Vi lå her i to netter. Fikk til og med en egen "hus-ørn"  -  og hadde en egen molteøy !


Sjampinjong fra Senjafjell ! 

Klart det bor troll på Senja - KLART 

Favorittplassen ! . Oppå sprayhooden

En sløv formiddag - med formiddagslur, quiz, utsikt, kalde øl, og sløving


Molteøya vår
Vanvittig store multer !


Ørnefjær ?
Husørna vår 

Dagene i Bersfjorden ble en flott avslutning på dagene sammen med Brit og Gaute. Det har vært kjempeflott å være sammen med så positive mennesker som verdsetter det naturen byr på og som de litt surrete og egenrådige båtvertene finner på av krumspring, impulser og planlagte og mindre planlagte foretak... Vær gudene har vært på vår side. Vi har besøkt mange uthavner med havblikk ut mot storhavet, som ikke ville vært mulig under andre omstendigheter.
Vår reise langs kysten 2014 er snart over. Kveldene er blitt mørkere, telysene er kommet frem fra skapet, Vi har på mange måter vært igjennom tre årstider på denne turen.
Det er fire dager til flyavgang Harstad. Vi setter kurs sørover langs vestsida av Senja for å sette av Britt og Gaute på bussen til Finnsnes.

Lykke på Lykken

Sein feriestart denne sommeren, men til gjengjeld en knallstart. Vi ble ønsket velkommen på busstoppen i Sortland av Irene, og på vei til kaia traff vi på Per og Lussi - sistnevnte i bånd. 10 dager seinere hyggelig avskjedsmiddag ombord på Lykken II ved den lille gjestekaia i Skrolsvik på Sør-vest Senja.
Imellom påmønstring og avmønstring et hav av opplevelser og inntrykk fra kysten av Vesterålen og Senja. Fint nordnorsk sommervær med lite regn, vind og bølger. Ypperlig for en som har blitt sjøsjuk i robåt på Mjøsa. Kanskje ikke like spennende for kapteinen og styrmannen på Lykken II?

Noen av høydepunktene blir bare nevnt i stikkordsform i dette korte notatet skrevet på Kistefjell (hurtigbåt) på vei til Tromsø. Praktfulle kystfjell - inkludert gjensyn med Ørnetind nord på Senja, blikka hav (til tider), flere fasinerende øyvær med spennende historikk, yrende sjøfuglliv, kjempebrosme på kroken, krabber i tegna, to stjerners Michellenge restaurant hver dag (bortsett fra den dagen vi spiste på landresturant i Nyksund - den var også bra), sjampinjong (1stk) på vei opp til Sukkertoppen ( fjell i Hamn på Senja) og den ble servert som forrett! Maleriske lysforhold, slitne fotoapparater, en kald halvliter på brygga i Hamn, en gosnos av en skipskatt og et par forfriskende morgenbad i Norskehavet.

En kjempetakk til vertskapet som gir oss slike muligheter og som i tillegg til sin gjestfrihet har klart å finne fram til så mange ukjente perler.

Sjøulk-hilsen fra Brit og Gaute

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar