lørdag 12. juli 2014

Rødøy og Svartisen

7 og 8 juli

Rødøy – Svartisen
Etter fantastiske dager på Sanna satte vi kursen mot Rødøy og Klokkegården. På denne strekningen passerte vi POLARSIRKELEN på ordentlig, vi hadde dog tjuvstarta litt og tatt champagneskålen kvelden før på Sanna. Vi fikk seilvind en god del av strekningen. Klart fint vær hele tiden. Nydelige  panoramaer.
Klokkergården er et svært populært sted på Helgeland for båtfolk. Her finner du en god havn, alle fasiliteter og det hele krydret med en førsteklasses restaurant.
Vi hadde bestilt på forhånd og kunne kose oss i kveldssola på brygga i 25 grader. Nydelig middag ble inntatt i hyggelige omgivelser hos Malin på Klokkegården.
Neste morgen satte vi kursen mot Nordfjorden og Svartisen. Her ligger Engebreen noen km inn fra brygga. Vi syklet så langt vi kunne og tok siste etappen til fots i strålende sol. Breen var et flott skue med sin dype turkise farge. Men samtidig litt skremmende.
Pus fanget to små mus på sin kveldstur, det var stor stas. Kun fangst, ikke mat. Hun er alltid i bånd på fastlandet og Per hadde sin fulle hyre med å delta i musejakta. Det er fascinerende å se hvor overlegen en katt er på jakt.
Vi nattet over på flytebrygga inne ved Engabreen. Det er plass til en 6 båter der, og her var full brygge  med hyggelige svensker, 2 nederlandske båter og noen nordmenn.Etter Svartisen satte vi kursen mot Bolga hvor Eline var ventet med hurtigbåten fra Bodø.  (Lagt inn av Per)

Ankomst Rødøy, med den karakteristiske Rødøyløva

Flott anlegg på gjestebrygga til Klokkergården - ikke rart de har fått pris for årets gjestehavn (i fjor)



































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar