søndag 22. juni 2014

Hustadvika - Hitra

21 - 23 juni

Fra det stille idylliske Bud er veien kort til det ruskete og grisete Hustadvika. Det var imidlertid meldt laber vind tidlig på morgenen, og vi vurderte en indre lei, litt mer spennende - og mer krevende navigering, men vi endte opp med å gå ut og følge hovedleiea, den hurtigruta går. Da hadde vi håp om å få en bedre vinkel og muligens seile. NV var nok en gang på menyen, men idet vi rundet av nordøstover så kunne vi faktisk seile på den. DET BLE EN BRA DAG !  Godt innpakket - gradestokken viste 6,5 -7,5 hele dagen. det var imidlertid oppholdsvær og god sikt til Romsdalsfjellene. En flott seilas, hvor vi ankret opp i en naturhavn nord for Kristiansund. Vi var underveis i 6,5 timer - været og vindet var lovende og vi kunne stått lenger men det frister ikke å ta så lange legg når det er så kaldt på sjøen. Da frister det med tidlig kveld, og dieselvarmer nede med en god bok. På ruten er det ellers  mange flotte omgivelser, med Atlanterhavsveien, Håholmen og Strømsholmen, men siden vi nylig har vært her (venneferien 2011) sto vi over. Vi er på ferie, bare litt "turister"

Ferieformen er på plass

Vi er veldig godt fornøyd med den første uka. Ferierytmen er kommet. Vi føler oss uthvilte, og et er deilig. Vi må ha en viss fremdrift nordover de er klart, men en kombinasjon av late morgener og tidlige avganger er greit, når gevinsten er åpenbar. Så derfor kunne Irene til nød gå med på avgang 0600 for å ta Hustadvika. Målet var å unngå en potensiell liten kuling. Ellers ligger Irene noe etter i treningsporgrammet - "på veg mot A-mennesket". Det er viktig å få morgenkaffen i fred og ro og matlysten er ikke tilstede før i 10 tida. Derfor passer det dårlig å hive seg utfor moloer med kuling rundt øra så tidlig påàn. Vi har derfor etablert havregrøt eller yoghurt på tidlige avganger. 

Som den flittige leser har registrert har vi hverken vært innom Florø,  Ålesund, Molde, Kristiansund eller Trondhjem. Vi gidder rett å slett ikke være byturister. Her går vi for den ytterse nøgne ø....




Uvær på veg

Endelig en hel seildag ! Kapteinen er fornøyd ( fotografen ikke fullt så fornøyd, men nå har jeg kommet til side 38 i bruksanvisningen - så det hjelper....

Etter Stadt hvor Lussi var litt uggen, ble kattehengekøye etablert for tøffe overfarter. Fungerer bra.bortsett fra at vi i går erfarte at det viktig å få den ned når vi er i havn og før maten kommer på bordet. Hoppende hengekøyekatt oppi rødvinsglass -ikke greit.!

Her ved Hitra -prøvde fiskelykken på nytt. Den helsikes krabbeteina bør ut nå....undertegnede begynner å få krabbeabstinens. Like før jeg prøver teine med fiskekake !

3 kommentarer:

  1. Hei Irene !
    Lykke Til med prosjekt : På veg mot et A-menneske.
    Jeg forstår problemstillingen- men du har min dypeste medfølelse i så henseende ;-)

    Mvh Hilde :-)

    PS. Jeg ser meg nødt til å ønske PT Per ; Lykke til med treningsprogrammet - også:-)

    SvarSlett